Svaren till frågestunden – Twilight (Del 1/4)

 

Svaren är uppdelade i 4 olika kategorier och kommer publiceras separat. Denna delen om Twilight-sagan.

Vi kommer också publicera en om bloggen, en om oss, och en om skådespelarna.

 

Men hur kan Edward få stånd egentligen? För att få stånd krävs det ju att blod pumpas ut i snoppen på killen så att den blir hård och ”ready to go”. Men Edward är ju frusen så hur kan då Edward (och ja, andra manliga Twilight-vampyrer också för den delen) ens ha sex?

Om vi förstod det hela rätt, så har vampyrer olika sorters ”gift” i kroppen, och en del liknar blod på något sätt, vilket gör att vampyrer kan få stånd. Läs mer på FAQ-sidan på Stephenie Meyers hemsida här! (under ‘Vampires and Pregnancy’)

 

En väldigt random fråga
Men jag har alltid undrat vad Edward gör när Bella har ‘Perioden’

Det är en bra fråga du! Nämns ju inte, men kan tänka mig att den, och den om hur Edward får stånd är två av de vanligaste frågorna Stephenie Meyer får! Inte säker på om hon har svarat nån gång, men vi får återkomma med det! En teori är att det helt enkelt inte…luktar lika - med brist på andra ord - gott 8)

 

Jag har alltid tänkt på en sak som står i Breaking dawn. När Bella håller på att bli vampyr så tänker hon tillbaka till en gång då hon, Edward och Carlisle pratade om att ge morfin till Bella så att det ska dämpa smärtan. Och då tänker Bella att hon redan vet att det inte kommer fungera eftersom hon haft vampyr gift och morfin i kroppen samtidigt en gång tidigare. Och det är där min fråga kommer in, när är det hon har haft det? För hon har ju bara haft i sig vampyr gift i sig en gång tidigare, när James biter henne, men då har hon väll inget morfin i kroppen?

Citerar från boken: ”Her blood tastes clean,” Edward said quietly. ”I can taste the morphine.

 

Varför väntar de ett HELT år mellan BD del 1 och BD del 2? Är det för att de ska tjäna, så mkt pengar på första filmen som möjligt, eller?

Ida: Som någon som studerar film kan jag berätta att det tar lääääänge att klippa ihop en film. Dessutom vill man ju marknadsföra filmen så gott man kan, vilket betyder att det går tid åt.
Först tänkte jag att BD del 2 kommer  vara en film de ”tortyrerar” oss med genom att dröja ut på tiden men nu när jag själv sysslar med film så förstår jag det hela mycket bättre och ärligt talat är ett år rätt så bra! Kunde gott ta längre än så innan vi fick se filmen! ;)

 

Hehe, lite random fråga…
Kan vampyrer simma? Eftersom de är så tunga, som sten så kanske de sjunker och går på botten?
Det borde ju funka för att de inte behöver hålla andan.

Helle: Javisst kan de simma – om du kanske minns så simmade Carlisle från Storbritanien till Frankrike, det berättar han för Bella i Twilight! :D

Alexandra: Förutom Helles exempel, så simmar ju t.ex. Victoria ifatt Bella i New Moon när hon klipphoppar. Vampyrer är ju väldigt smidiga trots sin tyngd, så fysiskt finns det väl ingenting de inte kan göra? ;)

 

Hejs, finns det någon sida där man kan se vart de olika låtarna från soundtracket finns i filmerna?

Den engelska Wikipedia-sidan har discografin! Sök Twilight soundtrack så borde det komma upp :)

 

Bilden av bella som vampyr när hon och edward springer i skogen som alice visar aron ska de var Bellas första jackt från beaking dawn?Tänkte på de eftersom hon har en långklännig å så som det står i bocken.

Ida: Vi vet ju inte med säkerhet men jag skulle säga nej. Kommer du ihåg klänningen Bella hade på sig i New Moon? Det är inte samma klänning som hon kläddes i under slutet av Breaking Dawn! :)

Helle: Sen var det ju en av Alices ‘visions’ och de behöver ju inte alltid inträffa exakt så som hon ser det :) Hon ser ju saker när beslut fattas, och när beslut ändras.

Alexandra:  Jag tänker mig inte riktigt jakt-klänningen så som den ser ut i New Moon, men jag hoppas ändå att man får se Alice syn i part 2 av Breaking Dawn som någon av jakterna. Men kanske inte den första.

13 inlägg i Svaren till frågestunden – Twilight (Del 1/4)

 1. Julia skriver:

  Jag tror det står i den Officiella guiden (lite osäker) att Edward är en gentleman så han ”bryr” sig inte när Bella har mens. Och blodet lockar honom inte lika mycket som blod i ett nytt skärsår.

 2. Klara x) skriver:

  Tänkte bara ´tillägga en sak på andra frågan… Det där om när Bella har sin ”period” står i Den officiella Twilight guiden. Det står att efterssom blodet inte är helt färskt så luktar det inte liika gått men det luktar ändå fast inte lika ”gått” och Edward und¨viker det artigt…. 8)
  FAIIIL…. Jag är inte äns intresserad av den där ´delen men ändå xP

 3. Nathalie skriver:

  Vill bara påpeka att i klippet från alice vision så har bella gyllende ögon så det kommer inte användas som den första jaktscenen då bella ska ha röda.

  • Helle skriver:

   Nej men vi menade att vi vill att den ska med i filmen vid något skede. Med tanke på, som du säger, att Bellas ögon ska vara röda, och det Ida sa om att det inte är samma klänning, så är det förmodligen inte första jakten, men det hade varit kul att ha med scenen :)

 4. Säkert en bra frågestund ;D
  Men menyn är på inläggena i små datorer så kan inte se den :(

  • Helle skriver:

   Tyvärr är det svårt att få till det i alla upplösningar :( men prova att trycka ctrl och – så kanske det blir bättre.

 5. H skriver:

  Men, åter till morfinfrågan: ”I can taste the morphine.” – Jaha? När fick hon morfin, hade Carlisle lägligt nog med sig en spruta som han snabbt injicerade innan Edward började ”rena” hennes blod?

  • Helle skriver:

   Ingen av de visste att Bella hade blivit biten först, utan de trodde bara James hade knäckt hennes ben, och som doktor antar jag att Carlisle har saker han behöver i sin väska (”My bag, please… Hold your breath, Alice, it will help, ”Carlisle promised.). Boken är också i Bellas POV och hon är ju inte helt medveten om allt som händer då hon in princip brinner inifrån. så han hade ju kunnat injicera morfinet utan att hon faktiskt märkte det. Jag menar, vad är ett nålstick jämfört med känslan av att brinna upp inifrån?

   Hoppas det var svar på din fråga!

 6. amalia skriver:

  hej, jag hittar inte vart ‘Vampires and Pregnancy’ står, skulle ni kunna fixa en diräktlänk? snälla! :)<3

 7. Amalia skriver:

  men sperman då? hur kunde han göra henne gravid ? de har ju inga kroppsvätskor kvar eftersom att de inte kan gråta eller aldrig behöver gå på toa. Och sperman överlever bara några dagar, och edward har varit vampyr nästan 100 år?

  • Helle skriver:

   Asså antagligen är det ju gift på nåt sätt, om du förstår vad jag menar? Alltså inte människosperma, utan ”vampyrsperma”, alltså gift. Giftet har ju ersatt diverse kroppsvätskor, förutom dina exempel. Haha vad vet jag, om inte svaren står där vet jag inte. Och sen får vi väl komma ihåg att detta faktiskt inte är verkligt och i böckernas värld är allt möjligt ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>